top of page

Hvem er jeg?

Jeg fullførte mastergraden i klinisk ernæring ved Universitetet i Oslo i 2023 og har etablert Sør Ernæring som første private kliniske ernæringsfysiolog i Lindesnesregionen. Klinikken er også eneste private tilbud mellom Egersund og Arendal (per høsten 2025). Ved siden av Sør Ernæring, jobber jeg ved Sørlandet Sykehus på Barne- og ungdomsavdelingen og Avdeling for rehabilitering/Kongsgård. Jeg har også erfaring fra kirurgisk-, nevrologisk-, intensiv- og ortopedisk avdeling.

Hva er en klinisk ernæringsfysiolog?

Det finnes mange ulike utdanninger innen ernæring, men det er kun en mastergrad i klinisk/human ernæring som gir autorisasjon som helsepersonell og tillatelse til å benytte tittelen "ernæringsfysiolog". Kliniske ernæringsfysiologer bruker mat og næringsmidler til å forebygge og behandle sykdom, samt understøtte medisinsk behandling.

 

Ernæring er et av fagfeltene det publiseres flest vitenskapelige artikler på hver dag, og jungelen av informasjon kan være vanskelig å navigere i. Forskning er en sentral del av faget, og som klinisk ernæringsfysiolog kan jeg finne oppdatert kunnskap som er relevant for din situasjon.

20250904_132440_edited.jpg

Siri Hundstad Quamme

Klinisk ernæringsfysiolog (M.Sc.)

Tomatillo plante

Min tilnærming

Jeg valgte å bli klinisk ernæringsfysiolog fordi mat er så utrolig mye mer enn bare nødvendig drivstoff. Vi assosierer mat med mange hendelser i livet - gode og vonde, store og små. Mat er kultur og knytter mennesker sammen. Mat er glede, trygghet og varme. Mat kan gjøre oss sterke og friske, men mat kan også gjøre oss syke. For noen er mat også knyttet til vanskelige følelser og såre minner. Da er det spesielt viktig å ta seg tid til å jobbe på lag med kropp og sinn samtidig. Andre opplever kanskje ikke så mange følelser rundt mat i det hele tatt. Felles for oss alle er at vi er nødt til å forholde oss til mat hver eneste dag.

 

Som ernæringsfysiolog er jeg opptatt av å se den enkelte. Det er bred faglig enighet om hva som utgjør et helsefremmende kosthold. Likevel er enhver person unik, med sin kropp, sine erfaringer, sine rutiner og sine preferanser. Jeg ønsker å hjelpe deg å finne gode løsninger som er skreddersydd til nettopp dine behov. Kostholdet er en av de viktigste faktorene for god helse som vi selv kan påvirke, og derfor er det ekstra spennende å finne ut hva som kan gjøre forskjellen i ditt kosthold. Mange tenker at de trenger en totalrenovering, men ofte så gjelder det å finne enkelte nøkkel-endringer som over tid utgjør den store forskjellen. Hva som er riktig for deg, finner vi ut sammen.

Hva kan du forvente?

Under en konsultasjon hos meg vil jeg først gjøre en grundig kartlegging. Målet med kartleggingen er å få en god oversikt over dine utfordringer, og hvilke ressurser du har tilgjengelig for å komme i mål. Den dekker:

  • Tidligere helsehistorikk

  • Nåværende helse, symptomer

  • Ernæringsrelatert vurdering av nylige blodprøvesvar
    fra legen, særlig mtp. vitaminer og mineraler

  • Ernæringshistorikk som erfaring med dietter, gjennomgått kirurgi, sondeernæring, intravenøs ernæring eller annen ernæringsbehandling

  • Livssituasjon, inkl. boforhold, jobbsituasjon, funksjonsnivå, aktivitet

  • Daglig kosthold, mat- og matlagingspreferanser, allergi/intoleranser

  • Kosttilskudd

  • Dine opplevde hovedutfordringer og mål for behandlingen

Basert på kartleggingen legger vi en plan for hva du trenger. For noen er det en liste med konkrete punkter å jobbe med, for andre er det en detaljert kostholdsplan. 

Sør Ernæring logo
  • Facebook
  • Instagram

Hjem
Kostholdsveiledning
Ressurser
Om oss

Alt innhold ©Sør Ernæring 2025

bottom of page